• 14Sep

    Gekleurde groenteplatter met dip!

    Hoe leuk is dit? We zijn uitgenodigd door DekaMarkt voor een blogevent waar we de mooie messenset van Thomas by Rosenthal Group gaan testen en ermee gaan koken natuurlijk. Ik kom daar aan en wat een gave kookstudio! Allemaal counters vol met goed gevulde kratten met verse producten van DekaMarkt proef het verschil assortiment, Robert Verweij die even verderop bezig is, hij gaat ons straks een workshop geven, ik heb er zin in!

    Om de hoge kwaliteit messen goed te kunnen testen en te gebruiken heb ik een recept bedacht waar lekker veel snijwerk in voor komt. Een heerlijke groenteplatter met 2 dipsausjes. Heb je een feestje of wil je in het weekend iets lekkers en gezonds op tafel zetten? Dan is dit een top recept en het is ook nog eens zo klaar. DekaMarkt staat voor vers, vriendelijk en voordelig en dat verse komt hier ook mooi in terug. De messen werkten ook zo fijn, perfect als je veel moet snijden en het klinkt misschien cliché, maar het is wel waar: met de goede tools heb je bijna al het werk al gedaan. Goede messen zijn gewoon een must in iedere keuken.

    Robert Verweij laat ons zien hoe je heerlijke steak tartare maakt! #blogevent van @dekamarkt #eerlijkereten #foodie #fun #messenset

    Een foto die is geplaatst door eerlijkereten.nl (@eerlijkereten) op

    Wil jij ook deze mooie messenset van Thomas by Rosenthal Group in handen krijgen? Door je boodschappen te halen bij DekaMarkt spaar je zegels waarmee je de messen stuk voor stuk kunt bemachtigen. Voor meer informatie kijk op de DekaMarkt spaaractiepagina.

    Ook mag ik een mooie set weggeven, dus wil jij kans maken op deze mooie set? Laat dan hier op onze Facebookpagina weten waarom deze set niet mag ontbreken in jou keuken!

    En dan nu naar de groenteplatter!

    Wat heb je nodig voor de groenteplatter

    Voor de pistou en yoghurt knoflook chili dip

    • 1 citroen
    • handje verse basilicum
    • handje verse peterselie
    • 2 teentjes knoflook
    • 10 el extra vierge olijfolie
    • 1 tl zeezout
    • 5 el griekse yoghurt
    • chili flakes
    • chili poeder
    • peper

    Voor de groente

    • 100 g groene asperges
    • 1 gele paprika
    • 1 komkommer
    • 100 gr radijs

    Voor de tomatenroosjes

    • handje verse bieslook
    • 75 gr roomkaas
    • 12 cherry tomaatjes

    Bereiding

    1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    2. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn.
    3. Doe het citroenrasp, citroensap, basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
    4. Breng op smaak met peper en wat zout.
    5. Voor de yoghurt knoflook chili dip doe je de yoghurt in een kommetje
    6. Snijd de knoflook fijn
    7. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en doe daar de chili flakes, poeder en knoflook in en bak kort aan
    8. Giet de knoflook chili olie over de yoghurt en top met wat chili flakes
    9. Snijd alle groente in reepjes en snijd de radijsjes in aan de bovenkant (zet een dubbele kruis), dan kun je ze in koud water leggen en dan krijg je een soort radijs bloemen
    10. Snijd ¼ van de bieslook fijn en meng met de roomkaas tot het een geheel is geworden en strooi er wat peper overheen.
    11. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in tot iets onder het midden.
    12. Vul de tomaten met de bieslook roomkaas.
    13. Leg alles op een grote schaal met de 2 dips in het midden in de kommetjes en geniet ervan!

    dipsaus voor groenteplatter

    groenteplatter met dipsaus

Reageer op dit artikel

ontbijtcake recept havermout appel
Happy havermout appel ontbijtcake

Havermout, je komt het overal tegen. Het is lekker en goed te verwerken in veel gerechten, er zitten veel bijzondere...