• 12mei

    Betoverende tajine met gehakt met ei

    Laatst was ik op stedentrip naar Marrakech en wat kan je daar toch lekker eten! De Tajines vliegen je daar om je oren, maar toch gingen ze me niet vervelen. Je hebt zoveel verschillende smaken en variaties die je ermee kunt maken. De Tajine is een overblijfsel uit de nomadentijd. Als je veel reist heb je natuurlijk geen keuken tot je beschikking en is het handig om alles in één pan te maken. Servies mee nemen op hun tochten was ook niet makkelijk dus werd er met de handen gegeten. Een stukje brood afscheuren en tussen de vingers houden en daarmee gezellig met zijn allen uit de Tajine eten. In Marrakech heb ik heel wat inspiratie opgedaan ;) We beginnen met de gehakt, ui, paprika, ei en veel kruiden. Super makkelijk en heel erg smakelijk!

    Wat heb je nodig voor de Tajine

    • 500 gr biologisch rundergehakt
    • 3 eieren
    • 2 uien
    • 2 paprika’s
    • 2 a 3 tl ras el hanout
    • 1 teentje knoflook (gesneden of geperst)
    • peper en zout naar smaak
    • 50 ml runderbouillon of tomatenblokjes met wat water

    Sidesalad

    • Tomaat
    • Komkommer
    • Koriander
    • Limoen
    • Olijfolie

    Sidedish

    • Zilvervlies rijst

    Bereiding

    1. Snipper de uit
    2. Snijd de paprika in reepjes
    3. Fruit de ui aan in de Tajine met wat olijfolie
    4. Voeg het gehakt, paprika, knoflook, bouillon of tomaat en de kruiden toe
    5. Zet de deksel op de tajine voor ongeveer 25 minuten en laat lekker pruttelen
    6. Haal de deksel van de Tajine en breek de eieren boven het gehakt mengsel
    7. Je kunt er even kort doorheen roeren zodat het ei wordt verdeeld
    8. Zet de deksel nog voor ongeveer 10 minuten op de Tajine
    9. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in stukjes voor de salade en kook de rijst
    10. Maak de tomaat en komkommer aan met wat peper, zout, olijfolie, limoen en koriander
    11. Maak een mooi bord op met wat rijst, salade en gehakt Tajine en eet smakelijk!

    tajine gehakt ei recept

     

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
havermoutcups recept
Havermout cupcakes met je favoriete toppings

Dit is weer zo'n heerlijk makkelijk, lekker en gezond ontbijt/ tussendoortje! Ja de blog staat er ondertussen vol mee, maar...

Sluiten