• 14Jul

    Frisse visbroodjes met tartaarsaus

    De zomer is eindelijk begonnen dus het is weer tijd voor frissere maaltijden. Als het warmer is, heb ik vaak zin in een wat lichtere maaltijd. Lekker fris maar toch voedzaam. Een gezond recept uit het boek van Jamie Oliver zijn deze frisse visbroodjes met tartaarsaus en erwtenpuree. Dat vis gezond is weten we ondertussen allemaal wel maar de combinatie met doperwten in dit recept maken het nóg gezonder. Doperwten zijn rijk aan vitamines en mineralen, in het bijzonder de hoeveelheden vitamine K, C, B6 en foliumzuur zijn groot. Erwten dragen bij aan stevige botten en zijn goed tegen hart en vaatziekten en de aanwezige B-vitamines zorgen voor meer energie. Al met al een lekker en gezonde lunch.

    Wat heb je nodig

    Broodjes

    • Biologische meergranen afbak pistoletjes
    • 4 Scholletjes of een andere platvis
    • 1/2 el Cayennepeper
    • 1/2 cup bloem
    • Peper en zout
    • Olijfolie
    • 25 gr parmezaanse kaas
    • Citroen
    • Tuinkers

    Erwten

    • 1 middelgrote aardappel
    • 500 gr diepvriesdoperwten
    • 1/2 bosje verse munt

    Saus

    • 6 kleine augurkjes
    • 1 el kappertjes
    • 1 kropje sla
    • 250 gr magere yoghurt
    • 1/4 bosje verse bladpeterselie
    • 1 citroen

    tartaarsaus

    frisse visbroodjes

    erwtenpuree

    Bereiding

    1. Leg de broodjes in de oven
    2. Snijd de aardappel in 0,5 cm dikke plakjes, doe die in een kleine pan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder water te zetten en leg de deksel op de pan en breng aan de kook
    3. Leg de visfilets op een groot stuk bakpapier, kruid ze met peper, zout en cayennepeper en geef ze een jasje van bloem
    4. Leg de filets met 2 el olie in de koekepan
    5. Bak de filets goudbruin en rasp er als je ze omgekeerd hebt de parmezaanse kaas over
    6. Doe de doperwten bij de aardappelschijfje in de pan, trek de blaadjes van het bosje munt, doe ze erbij en leg de deksel terug op de pan
    7. Doe de kleine augurkjes, kappertjes, sla en yoghurt in de keukenmachine
    8. Breek de bovenste helft van het bosje peterselie af en doe in de keukenmachine, pers de citroen erboven uit, hak alles door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout en giet het in een kommetje
    9. Giet de doperwten en aardappelen af, pureer ze in de keukenmachine en breng ze op smaak met peper en zout
    10. Haal als de vis gaar is de broodjes uit de oven en serveer ze met de erwtenpuree, tartaarsaus en partjes citroen

    scholfilet kruiden

    scholfilet in pan

    frisse visbroodjes

    frisse visbroodjes

    frisse visbroodjes

    frisse visbroodjes

Reageer op dit artikel

Speltbrood met rauwe ham en mozzerella
Taartjes van speltbrood, rauwe ham en geitenkaas

In het weekend heb je vaak wat meer tijd om uitgebreid te lunchen. Je kunt dat buiten de deur doen...