• 27Nov

    Frisromige kokos citroentruffels

    Truffels maken van kokos en citroen, fris en romig met een kick! Krijg jij met dit herfstachtige weer ook zo’n zin om heerlijk op de bank te zitten met een kop thee en iets lekker erbij? Wil je dat alleen wel doen zonder dat je naderhand een schuldgevoel krijgt en direct een totale suikeronthouding inlast? Deze yummy kokos citroentruffels zijn dan hét recept. Niet dat je nooit iets met suiker kunt eten, maar het is altijd zo zonde als je na een jaar goed bezig te zijn geweest, ineens na de feestdagen weer terug bij af, of zelfs verder van huis bent ;) Suiker met mate en geniet met volle teugen!

    Wat heb je nodig

    voor 20/25 stuks

    • 180 gr bio kokosrasp
    • 100 gr amandelmeel
    • 80 ml kokosolie
    • 115 gr raw honing
    • 1 citroen
    • 1 el vanille extract
    • 1/2 tl Himalaya zout

    Bereiding

    1. Zet 45 gr van de kokosrasp opzij om later de truffels doorheen te rollen
    2. Doe de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en mix tot het een deegachtig geheel is geworden (van de citroen heb ik de rasp van de hele citroen en de sap van een halve citroen door heen gedaan)
    3. Schep steeds een volle lepel uit de mix en maak daar balletjes van tot de mix op is
    4. Rol ze door de kokosrasp en zet ze daarna ongeveer 30 minuten in de koelkast om stevig te worden

    Ze zijn ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast, als ze het zolang volhouden tenminste ;)

    citroentruffels kokos recept

     

6 Reacties

  1. 26 juli 2015 om 12:25

    Ik heb ze net gemaakt en al eens even geproefd, echt overheerlijk! Fantastisch recept, deze gaan nog vaak op tafel komen te staan wanneer ik feestjes geef :)
    Ik zoek elke dag recepten voor lekker maar toch 100% gezond snoepgoed/gebak en vaak valt het tegen maar deze truffels zijn echt geweldig! Word ik instant happy van :D

    • 30 juli 2015 om 12:27

      Wat ontzettend leuk om te horen Lies, geweldig! Van dit soort berichten worden wij happy :D

  2. 15 januari 2015 om 09:44

    Smullen! Heb ook de helft van het citroensap gebruikt! Thx

  3. 13 december 2014 om 14:15

    Lijkt me heerlijke deze frisse kokos citroen truffel maar wat doe je precies met de citroen?

    • 22 december 2014 om 22:38

      Hi Fleur, dank voor je bericht. Ik heb de rasp van de hele citroen en de sap van de helft erdoor gedaan, als je van heel erg citroen smaak houdt kun je natuurlijk al het sap gebruiken. Laat maar weten wat het geworden is en hoe je ze vindt smaken!

Reageer op dit artikel

herfst carrot cupcakes recept
Herfstachtig smeuïge cupcakes

Het is lang mooi weer geweest, maar nu begint de herfst toch wel echt de kop op te steken. Een...