doperwtensoep met munt en crème fraîche

Doperwtensoep met munt-crème fraîche

Doperwtensoep met munt-crème fraîche is een perfecte maaltijdsoep! Deze frisse soep is makkelijk en snel te maken. Het voordeel aan soep is, dat het veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen bevat en weinig vetten en calorieën. Ideaal dus als je op je lijn wilt letten voor een ‘summerproof’ body.

doperwten

parmaham

Wat heb je nodig:

  • 1 sjalot
  • 2 kruimige aardappels
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 750 ml kippenbouillon
  • 500 g diepvriesdoperwten
  • 75 g parmaham
  • 1 bosje munt
  • 120 ml crème fraîche
  • 1 limoen

doperwtensoep pureren

doperwtensoep pureren

munt en crème fraîche

Bereiding:

  1. Pel en snipper de sjalot.
  2. Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot.
  4. Voeg de aardappel toe en bak kort mee.
  5. Ris de tijm boven de pan en schenk de bouillon erbij.
  6. Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de aardappelblokjes in circa 5 minuten.
  7. Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur circa 2 minuten.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.
  9. Bak de plakken parmaham in een koekenpan op laag vuur krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Pluk en snijd de munt in reepjes.
  11. Meng de crème fraîche met de munt, rasp en pers de limoen erboven en breng op smaak met versgemalen peper.
  12. Schep de soep in borden, schep er een eetlepel munt- crème fraîche in en leg de parmaham erop.

doperwtensoep met munt en crème fraîche

doperwtensoep met munt en crème fraîche

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Comments: 2

  • Bouke
    2 maart 2014

    Lekker hoor!
    Leuk ook met die ham erbij/-in.

    De volgende keer dat ik dit maak, verwerk ik echter wel minder limoen. Denk eerder een halve. De smaak overheerste nogal.

Post a Comment

Lees vorig bericht:
lasagne zonder pasta met aubergine
Liefdevolle lasagne zonder pasta

Dat ik van Italiaans eten houd is geen geheim, het enige lastige met Italiaans eten is dat ik pasta niet...

Sluiten