• 23sep

    Vegetarische carpaccio van courgette

    Vegetarische carpaccio van courgette. Is dat niet saai of smakeloos? Nee absoluut niet! Deze carpaccio is erg interessant vanwege de verschillende smaken; zoet, zuur en een beetje spicy. Juist door de eenvoud heeft het een heerlijk verfijnde smaak. Courgette carpaccio is een simpel, gezond voorgerecht. Je weet in ieder geval dat je, voordat je aan het hoofdgerecht begint, flink wat vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen krijgt. Verrassend lekker, proberen dus!

    Courgette wordt in de zomer gekweekt in Nederland, maar oorspronkelijk komt de groente uit Mexico. Er zijn ontzettend veel recepten te bedenken waar courgette in verwerkt wordt, het is dan ook een veel gebruikte groente.

    courgette in plakken snijden

    Wat heb je nodig:

    voor 4 personen

    • 2 courgettes
    • Olijfolie extra vierge
    • Zout en peper
    • Citroensap
    • 1/2 rode peper
    • Parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1. Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken
    2. Strooi wat zout over de courgette zodat het vocht eruit trekt en dep af met een keukenpapiertje
    3. Verdeel de dun gesneden courgette over de borden
    4. Snijd de rode peper fijn
    5. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en parmezaanse kaas

    courgette carpaccio vegetarisch voorgerecht

    vegetarisch voorgerecht courgette carpaccio

    Tip! Hoe langer je de carpaccio laat staan hoe lekkerder de smaak wordt.

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
kokos pap maken
Krankzinnig lekkere kokospap

Pap, dat is een tijd geleden... Terwijl zelf pap maken heel makkelijk is en je hele leuke variaties kunt bedenken,...

Sluiten