• 10Mrt

    Amandel merengue met kokos en citroen (cake)

    Merengue! Mijn persoonlijke favoriet uit het rijtje van lekkere taartjes. Pasen staat voor de deur en in plaats van een paashaas gesneden uit wortel maken we gewoon lekker een Merengue-cake met kokos, amandel en citroen. Gewoon omdat ik die zo lekker vind :) Het is een vrij eenvoudig recept maar het resultaat mag er zeker zijn. Deze Merengue komt volgend jaar met pasen gewoon weer op tafel te staan.

    Wat heb je nodig

    Voor de cake

    • 65 gr boekweitmeel
    • 2 eieren
    • 1 citroen
    • 50 gr palmsuiker
    • 3 el honing
    • 50 gr geraspte kokos + 1 el voor over de cake
    • 1 tl vanille extract
    • 1/2 stokje vanille
    • 50 ml amandelmelk
    • 1,5 el kokosolie

    Amandel merengue

    • 1 eiwit
    • 50 gr amandelschaafsel
    • 1,5 el honing
    • 1 tl vanille extract

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Doe de boekweitmeel, eieren, sap van de citroen, rasp van een halve citroen, palmsuiker, honing, vanille extract, vanille merg, amandelmelk en de (gesmolten) kokosolie in de keukenmachine of blender en mix tot het een geheel/ beslag is geworden
    3. Vet een bakblik of cakeblik in met wat kokosolie of gebruik een stuk bakpapier
    4. Giet het beslag in het blik en zet in de oven voor 20 minuten
    5. Maak ondertussen het amandel merengue
    6. Klopt het eiwit op
    7. Roer vervolgens het amandelschaafsel, honing en het vanille extract voorzichtig door het eiwit
    8. Haal de cake uit de oven en verdeel over de cake
    9. Zet de cake nog 15 minuten in de oven en laat goed afkoelen
    10. Strooi nog wat kokos over de cake en enjoy!

    merengue gezond recept

    gezonde merengue recept

Reageer op dit artikel

pudding recept chia
Vanille chai chia pudding

Vanille chai chia pudding fantastisch lekker als je van vanille chai houdt! Mocht je de voorkeur aan een fruitig ontbijt...