• 21Sep

    Chili limoen kip met peultjes en paksoi

    Heb jij zin in iets fris maar toch pittig, gezond maar heel lekker en een gerecht dat ook nog snel klaar is? Dan is dit het! Chili limoen kip met peultjes en paksoi. Wat hebben wij genoten. Ik zag het recept staan in het magazine Gezond nu en dacht dit moeten we maken. Ik heb alleen de basmatirijst vervangen door zilvervlies, spelt quinoa rijst. Veel groente, gezonde rijst en magere kip met een kick. We hopen dat je er net zo van zult genieten als dat wij hebben gedaan!

    Wat heb je nodig voor de chili limoen kip

    • 300 gr zilvervliestrijst (spelt/quinoa)
    • 2 el limoensap
    • 2 el droge witte wijn of droge sherry
    • 1 el sojasaus
    • 1 rode peper
    • 500 gr biologische kippenhaasjes
    • 1 el olijfolie of kokosolie
    • 2 paksoi
    • 250 gr peultjes
    • Peper en zout

    Bereiding

    1. Snijd de peper en de paksoi in stukjes
    2. Meng de limoensap, de wijn, sojasaus samen met de rode peper
    3. Giet de helft van de limoenmarinade over de kippenhaasjes, bestrooi met wat peper en zout, roer goed door en laat even marineren
    4. Kook de rijst
    5. Verwarm de olie in een pan op hoog vuur en bak daar de kippenhaasjes rondom bruin en gaar
    6. Stoom de paksoi en de peultjes in 3-4 minuten of even kort wokken als je geen stoommandje hebt
    7. Giet de rijst af en schep in de kommetjes
    8. Verdeel de groente over de kommetjes en leg daar vervolgens de kippenhaasjes op
    9. Top met de overgebleven limoenmarinade

    chili kip limoen recept

    recept kip limoen chili

2 Reacties

  1. 8 mei 2016 om 14:01

    Voor hoeveel personen is dit gerecht (Chili limoen kip met peultjes en paksoi)?

Reageer op dit artikel

courgettesoep recept
5 smaakvolle en makkelijke soepen

Soep vind ik het ideale gerecht als je veel eters krijgt, als je veel groente binnen wilt krijgen, als je...