• 09Apr

    Bijzondere boerenkool pesto en pasta

    Naast de pieper hebben we als oer Hollands superfood natuurlijk ook gewoon boerenkool, of in het Engels ‘kale’. Het boerenkoolseizoen loopt ten einde en we maken ons op voor de zomer en de daarbij behorende gezellige zomeravonden met buiten eten en Mediterraanse lekkernijen. Waarom is boerenkool eigenlijk een winters gerecht? Waarom niet in de zomer? Laten we daar eens verandering in brengen! Je kunt namelijk pesto maken van boerenkool. Boerenkool pesto dus. Ja dat klinkt misschien gek, maar oh wat is dat lekker zeg! Gelukkig is boerenkool het hele jaar gewoon in het vriesvak te vinden en dat boerenkool een superfood groente is dat weten de meeste waarschijnlijk al. Dat je er ook pesto van kunt maken was bij mij in ieder geval nog niet bekend. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb echt gesmuld (en nee ik was niet de enige, het is een familiemaal geworden en ze hebben er allemaal van gesmuld ;))

    Wat heb je nodig

    Voor de pesto

    • 250 gr boerenkool
    • 30 gr amandelen
    • 30 gr cashew noten
    • 25 gr pijnboompitten
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 a 3 el parmezaan (en nog wat voor over de pasta)
    • 6 el olijfolie
    • peper en zout
    • 1 tl chili

    Voor de pasta

    • Volkoren/ spelt of glutenvrije spaghettipasta
    • 200 gr cherrytomaten
    • handje pijnboompitten
    • Geraspte parmezaan naar keuze

    Bereiding

    1. Bak de noten voor de pesto goudbruin in een pan
    2. Doe daarna alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en mix tot het een pesto is, je kunt altijd nog wat extra olijfolie toevoegen als het niet smeuïg genoeg is
    3. Kook de pasta al dente
    4. Roer vervolgende de boerenkool pesto door de pasta
    5. Snijd de cherrytomaten in partjes en bak de pijnboompitten goudbruin
    6. Maak het bord op met de spaghetti en strooi de tomaatjes, pijnboompitten en parmezaam over de pasta en eet smakelijk!

    pesto recept boerekool

     

Reageer op dit artikel

pastinaaksoep gezond recept
Pastinaak soep met kipkerrie power

De pastinaak is terug van weggeweest! Tot voor kort hoorde de pastinaak nog tot de vergeten groente, maar ondertussen kun...