• 02Jun

    Chili Gamba’s op de BBQ

    Chili gamba’s op de BBQ, yum! De zomer is net begonnen en het weekend voorspelt barbeque weer. Ein-de-lijk, we kunnen weer in het park met vrienden genieten van al het goeds dat de zomer te bieden heeft. Vis op de BBQ is one of my favorites. Lekker kruiden naar eigen smaak en de rooksmaak die de houtskolen het vis geven. Mmm ik ruik het bijna achter mijn computer. We zijn onlangs op Cyprus geweest en hadden daar met vrienden een villa met eigen buitenkeuken. Welke foodie wordt daar nou niet blij van? Heel wat BBQ feasts hebben daar plaatsgevonden, die heb ik natuurlijk vastgelegd en kan ik nu delen met jullie. We beginnen met de chili gamba’s;

    Wat heb je nodig voor de chili gamba’s

    • 500 gr verse gamba’s (gepeld of ongepeld)
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 groene chili peper
    • 1/2 rode ui
    • Handje verse peterselie
    • 4 a 5 el olijfolie
    • 1 1/2 tl chili poeder
    • 1 tl Himalaya zout
    • 1 tl vers gemalen peper
    • 1 tl verse citroensap

    Bereiding

    1. Snijd de knoflook en chili peper in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de peterselie fijn
    2. Pak een grote kom en doe daar de gamba’s in en mix ze goed met alle ingredi├źnten
    3. Zet de kom afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur, hoe langer je de gamba’s laat marineren hoe lekkerder
    4. Spies de gamba’s aan grote bbq spiesen en zorg dat ze goed verdeeld zitten zodat ze allemaal mooi kunnen bakken
    5. Leg op de bbq en draai ze regelmatig zodat ze rondom mooi verkleuren
    6. Mocht het nu geen BBQ weer zijn en wil je toch de lekkere chili gamba’s maken? Bak ze dan in een hete wok en serveer ze op een bedje van sla of spinazie!

    gambas bbq recept gezond

    bbq gambas recept gezond

Reageer op dit artikel

recept tajine gehakt ei
Betoverende tajine met gehakt met ei

Laatst was ik op stedentrip naar Marrakech en wat kan je daar toch lekker eten! De Tajines vliegen je daar...