• 16jun

  5 heerlijke gezonde tussendoortjes

  Tussendoortjes, je hebt ze nodig! Om de 3 uur eten is het meest ideale, dat lukt mij ook niet altijd, maar wat vaak helpt is als ik lekkere en gezonde tussendoortjes heb gemaakt en die mee neem. Een lekkere boost, wat nieuwe energie en een geniet momentje. Daar zijn tussendoortjes voor ;) Om jullie wat inspiratie te geven heb ik hier 5 tussendoortjes op een rij gezet, en allemaal perfect voor het me-time momentje of juist om te delen met friends & family!

  Ei Muffins

  ei muffins - www.puursuzanne.nl

  Deze ei muffins van PuurSuzanne zijn een super makkelijk en smaakvol hartig tussendoortje. Gebruik je favoriete groentes of maak je groentelade leeg, goed tegen onze weggooi cultuur en een slimme manier om groentes te verwerken in een muffin. Goed ook om je kinderen meer groente te laten eten ;)

  Vijgen noten reep

  _MG_0675

  Oeehhh deze vijgen noten repen zag ik voorbij komen op GoodFoodLove en zijn van gastblogger ‘Vitalitien’. Aangezien repen een van mijn favo meeneem tussendoortjes zijn, kon ik ze niet weglaten uit deze lijst! Op naar de super en dit weekend ga ik ze maken. Vijgen zijn lekker zoet en zitten boordevol vezels,  kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Een goede vrucht om te verwerken in gezonde zoetigheid dus!

  De makkelijkste energiereep

  Een golden oldie van onszelf. Geen tijd, maar wel een gezond tussendoortje nodig? Dit is de makkelijkste reep met maar 3 ingrediënten ;)

  Havermout plaatkoek met bosvruchten

  Havermout Plaatkoek

  Hier ga ik van watertanden! Bosvruchten zijn weer helemaal in het seizoen dus mijn keuken staat er weer vol mee. Heerlijke vruchtjes waar ik niet van af kan blijven. Tijdens mijn zoektocht naar tussendoortjes kwam ik deze Havermout plaatkoek met bosvruchten tegen van MindYourFeed. En tja, die konden we natuurlijk niet weerstaan.

  Geroosterde kikkererwten

  kikkererwten kruiden

  Hartig en zoet moet je afwisselen, vind ik dan ;) Daarom sluiten we de 5 heerlijke gezonde tussendoortjes af met deze geroosterde chili kikkererwten. Ontzettend makkelijk om te maken en je kunt zelf experimenteren met kruiden en smaken. Enjoy!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
banana pancakes recept
Making banana pancakes

Pannenkoeken, oehh I love them! Vooral gezonde en vooral banana pancakes. Bewaar dit recept voor het weekend (doordeweeks mag ook...

Sluiten